Estate Pinot.jpg
 

Australsk vin fra mornington peninsula

×  Australiens bedste cool climate vin × 

 

Vores vin                                           

Vi, Thomas og David, far og søn, startede D&T Wines i 2017, efter David var på rundrejse i Australien. Her lærte han Mornington Peninsula at kende, og især den dejlige vin som produceres i området. Mangel af vin fra dette område på det danske marked var stor, derfor startede vi firmaet. Vi specialiserer i cool climate vin, som ikke er udbredt i Australien på grund af den generelle høje temperatur. Halvøen har Port Philip Bay på den ene side, og det Tasmanske Hav på den anden, derfor er spidsen tilstrækkelig kølig. Jordtypen er vulkansk sandjord, og elevationen er mellem havniveau og 200 meters højde. 

David viser vinene frem på Hotel d’Angleterre til Julevinmesse 2018

David viser vinene frem på Hotel d’Angleterre til Julevinmesse 2018

 

Paradigm Hill
 

George og Ruth Mihaly opgav hver deres karriere indenfor medicin og madlavning, for at starte deres vingård. De har lidt mere end 10 hektar jord, på en nordvendt, let hældende bakke, hvor de gror omkring 500 vinstokke pr hektar. Noget de gør anderledes end de andre vingårde på Mornington Peninsula er, at de ikke bruger druer fra andre vingårde, de bruger kun deres egne. Dette valg giver færre flasker men højere kvalitet. Kvalitet er George og Ruths’ mærkesag, sammen med bæredygtighed. De har installeret 132 solcellepaneler der producerer 40+ MWh om året, som gør at de har et ”Zero Carbon Footprint” og bidrager med elektricitet. Hos Paradigm Hill producerer de Rielsing, Pinot Gris, Pinot Noir og Shiraz. George og Ruth går meget op i bæredygtighed, og har stillet vingården til rådighed for forskning heri. 

 

 

Polperro /
Even Keel

Even Keel har flere vingårde rundt i Victoria. Deres premium producent er Polperro, som er beliggende på Mornington Peninsula. Sam Coverdale startede i 2006 Even Keel efter oplæring indenfor vinens verden i Spanien, Italien og Frankrig. Han valgte i 2009, at fokusere på et mere premium produkt, Polperro. Han bruger en blanding af økologiske og biodynamiske principper for at lave den bedste og mest bæredygtige vin muligt. Even Keel består af blandinger fra nogle af de bedste vinomårder i Australien, mens Polperro kommer fra 2 vinmarker, Mill Hill og Landaviddy Lane, på Mornington Peninsula. Ud over vin har Polperro også en restaurant, Polperro Bistro, hvor en have er tilknyttet, så de kan planlægge den bedste synergi mellem vin og mad. 

 

Ten Minutes by Tractor

Den første årgang var i 2000, som med det samme satte Ten Minutes by Tractor på landkortet, som en respekteret vinproducent. Richard McIntyre stod bag, og allerede denne første årgang fik den anderkente vinaanmelder James Halliday til at udtale sig om navnet, forretningsplanen og den fantastiske vin. Efter et par år med succes valgte Martin Spedding, vinelsker og tidligere finansiel rådgiver, at købe og overtage navnet og vinen. Ten Minutes by Tractor har i dag 34 hektar jord fordelt på Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris og Tempranillo. 95% af alt arbejde med vinen og druerne er gjort i hånden. Også tilknyttet er en anerkendt restaurant, ”Petit Tractour”. Deres serie 10X kommer fra forskellige vingårde fra halvøen, Estate Range er blandet fra det lille område Main Ridge, hvor deres 4 premium vinmarker er placeret - Wallis, Judd, McCutcheon og Coolart Road, som hver har en single vinyard vin tilknyttet. 

IMG_0889.jpg

Kontakt os

Email:

David - david@dtvin.dk
Thomas - thomas@dtvin.dk

Telefon
+45 23983237

Kontor
Edvard Thomsens Vej 57
2300 København S.

dtvin_prisliste_2018-04-08-1.jpg